Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Ογκολογία δέρματος

Η Αποκατάσταση μαστού συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Σε αυτήν την κατηγορία κατατάσσονται όλες οι καλοήθεις και κακοήθεις δερματικές βλάβες.

Καλοήθεις όγκοι

Οι συχνότεροι καλοήθεις όγκοι του δέρματος είναι οι σπίλοι, τα θηλώματα, τα λιπώματα και οι σμηγματογόνες κύστεις. Αυτές οι καλοήθεις βλάβες δεν απαιτούν πάντοτε χειρουργική αφαίρεση αλλά πολλές φορές συνιστάται η εκτομή τους για αισθητικούς και διαγνωστικούς λόγους. Η αφαίρεση σπίλων ή θηλωμάτων μπορεί να γίνει εξίσου αποτελεσματικά με τα επεμβατικά Laser, καταλείποντας πολύ μικρή ή και καθόλου ουλή.

Κακοήθεις όγκοι

Οι συνηθέστερες κακοήθεις βλάβες του δέρματος είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, τοακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και το δερματικό κακόηθες μελάνωμα. Η χειρουργική εκτομή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναγκαία και σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να συμπληρώνεται από κάποια επιπλέον θεραπεία (πχ ακτινο-, χημειοθεραπεία) ή λεμφαδενεκτομή.
Η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αντιμετώπισης των δερματικών βλαβών. Για το λόγο αυτό, κάθε νεοεμφανιζόμενος δερματικός και υποδόριος όγκος αλλά και κάθε αλλαγή στην εμφάνιση ενός προϋπάρχοντος σπίλου θα πρέπει να εκτιμάται από ειδικό ιατρό, δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό. Κνησμός (φαγούρα) και αιμορραγία αποτελούν ένδειξη για άμεση εξέταση.

Η χειρουργική θεραπεία των δερματικών βλαβών ξεκινά με την πλήρη εκτομή τους σε υγιή όρια. Ακολουθεί κάλυψη του δερματικού ελλείμματος είτε με άμεση συρραφή είτε χρησιμοποιώντας κάποια ειδική τεχνική της πλαστικής χειρουργικής. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η παθολογοανατομική εξέταση των παρασκευασμάτων είναι απαραίτητη. Η περαιτέρω παρακολούθηση ή θεραπεία θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης. Ειδικά για τις κακοήθεις βλάβεις, ο καταρτισμός ενός συγκεκριμένου πλάνου μετεγχειρητικής παρακολούθησης του ασθενούς είναι επιβεβλημένος.

Η Αποκατάσταση μαστού συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!