Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το λίφτινγκ προσώπου συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

3-4 ώρες

Αναισθησία

Γενική ή μέθη

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

14 μέρες

Το λίφτινγκ προσώπου ή ρυτιδεκτομή αποτελεί τη χειρουργική επέμβαση με την οποία επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος και των ρυτίδων του προσώπου και του λαιμού. Η προοδευτική γήρανση και χαλάρωση του δέρματος καθώς και η εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο και το λαιμό είναι αναπόφευκτα φαινόμενα που επιδεινώνονται με το κάπνισμα και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρόσωπο με όψη κουρασμένη που πολλές φορές έχει αντίκτυπο και στην ψυχική διάθεση του ατόμου.

Το χειρουργικό λίφτινγκ (facelift) προσφέρει ουσιαστική λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Μέσω τομών σε σημεία που γίνονται δύσκολα εμφανή όπως το τριχωτό της κεφαλής, το δέρμα τεντώνεται και τυχόν περίσσεια αφαιρείται. Επίσης, ιστοί που βρίσκονται εσωτερικά τροποποιούνται με τρόπο ώστε να βελτιώνουν και να σταθεροποιούν το χειρουργικό αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός επιτυγχάνει τη διόρθωση της χαλάρωσης και των ρυτίδων του προσώπου και του λαιμού και το άτομο αποκτά όψη νεανική και λαμπερή.

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να συνδυάσει το λίφτινγκ προσώπου και με αντίστοιχη επέμβαση στο μέτωπο (μετωπιαίο λίφτινγκ) ή με βλεφαροπλαστική για επίτευξη ακόμη καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος. 

Η επέμβαση

Το λίφτινγκ διαρκεί περίπου 3-4 ώρες και γίνεται συνήθως υπό γενική αναισθησία. Ο ασθενής παραμένει στην κλινική 1-2 ημέρες και, ακολούθως, πηγαίνει στο σπίτι φορώντας συνεχώς ειδικό ένδυμα για μία εβδομάδα. Την πρώτη εβδομάδα υπάρχουν έντονα οιδήματα και εκχυμώσεις, τα οποία υποχωρούν σταδιακά. Ο ασθενής αισθάνεται το δέρμα του προσώπου ιδιαίτερα “τεντωμένο”. Ο πόνος είναι ήπιος και ελέγχεται απόλυτα με κοινά παυσίπονα. Μετά την υποχώρηση του πρηξίματος αρχίζει να γίνεται αντιληπτό το αποτέλεσμα της επέμβασης ενώ σε 6 μήνες έχουμε την τελική εικόνα.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Η επίδραση των παραγόντων που οδηγούν στη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων είναι συνεχής και μόνιμη. Για το λόγο αυτό το αποτέλεσμα του λίφτινγκ διαρκεί 7 με 10 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία του ατόμου και την κατάσταση του δέρματός του. Η επέμβαση ωστόσο μπορεί να επαναληφθεί μετά από αυτό το διάστημα.

Τι είναι το μετωπιαίο λίφτινγκ;

Πρόκειται για την επέμβαση με την οποία διορθώνουμε τις ρυτίδες του μετώπου. Οι τομές γίνονται στο τριχωτό της κεφαλής, το δέρμα του μετώπου έλκεται προς τα πάνω και επανασυρράπτεται. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση των ρυτίδων του μετώπου προσδίδοντας όψη ξεκούραστη και νεανική.

Φωτογραφίες πριν & μετά

λιφτινγκ προσωπου
Λίφτινγκ προσώπου και λαιμού. Πριν και έξι μήνες μετά την επέμβαση.

Το λίφτινγκ προσώπου συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

3-4 ώρες

Αναισθησία

Γενική ή μέθη

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!