Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Η Αφαίρεση τατουάζ συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 ώρα

Αναισθησία

Τοπική

Παραμονή στην κλινική

1 - 3 ώρες

Επιστροφή στην εργασία

1 - 2 μέρες

Τα τατουάζ είναι πολύ δημοφιλή εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζουν να γίνονται σε κάθε πιθανό μέγεθος, χρώμα και σχήμα. Αντίστοιχα με την αυξανόμενη δημοφιλία τους, πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν την αφαίρεσή τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και για διάφορους λόγους. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έκαναν ένα τατουάζ το μετανιώνουν αργότερα.

Η αφαίρεση των τατουάζ μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως τα λέιζερ και η δερμοαπόξεση. Καμία ωστόσο τέτοια μέθοδος δεν μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη αφαίρεση. Το αποτέλεσμα της κάθε μεθόδου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:

  • Η παλαιότητα του τατουάζ
  • Το χρώμα και η ποιότητα της μελάνης
  • Το βάθος και το σημείο έγχυσης

Η χειρουργική αφαίρεση είναι η πιο γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος απαλλαγής από τα τατουάζ. Εφαρμόζεται κυρίως σε μικρά τατουάζ σε ολόκληρο το σώμα. Σε ορισμένες περιοχές, το σημάδι που προκύπτει είναι ελάχιστα διακριτό. Τέτοια σημεία είναι ο καρπός, η βουβωνική περιοχή, ο λαιμός και άλλες. Αυτό συμβαίνει γιατί η γραμμή της ουλής συμπίπτει ή είναι παράλληλη με τις φυσιολογικές πτυχές του δέρματος και η επούλωση είναι η καλύτερη δυνατή.
Μεγάλο πλεονέκτημα της χειρουργικής αφαίρεσης τατουάζ είναι και το άμεσο αποτέλεσμα. Ενώ με τις άλλες μεθόδους το χρονικό διάστημα που απαιτείται είναι πολύ μεγάλο, με επανειλημμένες θεραπείες και αμφίβολα αποτελέσματα, η απαλλαγή από το τατουάζ με χειρουργική αφαίρεση είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος πιέζει, όπως μια επαγγελματική υποχρέωση, ένα κοινωνικό ή προσωπικό γεγονός.

Σε τατουάζ μεσαίου μεγέθους, η ολική αφαίρεση μπορεί να μην είναι εφικτή σε ένα χειρουργικό χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χειρουργική αφαίρεση γίνεται σταδιακά (serial excision), σε δύο ή τρεις χρόνους, με μεσοδιάστημα κάποιων εβδομάδων.
Η χειρουργική αφαίρεση δεν είναι κατάλληλη για όλα τα τατουάζ. Όταν αυτά καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια, όπως ολόκληρη η πλάτη ή ο βραχίονας, η αφαίρεση με νυστέρι δεν είναι εφικτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί κάποιος να στραφεί σε μια άλλη μέθοδο, όπως το laser. 

Η διαδικασία

Αρχικά, γίνεται εκτίμηση του τατουάζ από τον πλαστικό χειρουργό και συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο για τις δυνατότητες χειρουργικής αφαίρεσης. Η επέμβαση προγραμματίζεται και εκτελείται υπό τοπική αναισθησία και η διάρκειά της εξαρτάται από το μέγεθος του τατουάζ (30-45’). Τα ράμματα τοποθετούνται εσωτερικά, είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση. Μετά την επέμβαση, δίδεται αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη για αποφυγή μόλυνσης, πόνου και φλεγμονής. Ο έλεγχος της πορείας της επούλωσης γίνεται στο ιατρείο.
Σε περίπτωση που απαιτούνται παραπάνω από μία χειρουργικές αφαιρέσεις, η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά από λίγες εβδομάδες.

Έχω κάνει κάποιες συνεδρίες λέιζερ με μικρό αποτέλεσμα. Μπορώ να προχωρήσω σε χειρουργική αφαίρεση τώρα;

Ναι. Η χειρουργική αφαίρεση τατουάζ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο και το αποτέλεσμα είναι εξίσου ασφαλές και άμεσο.

Πως μπορώ να γνωρίζω αν χρειάζονται παραπάνω από μία φορές για τη χειρουργική αφαίρεση του δικού μου τατουάζ;

Η εκτίμηση γίνεται άμεσα κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε κάποια φωτογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να λάβετε άμεση απάντηση.

Η Αφαίρεση τατουάζ συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 ώρα

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 - 3 ώρες

Επιστροφή στην εργασία

1 - 2 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!