Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Ανόρθωση μηρών

Η Ανόρθωση μηρών συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 - 3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

14 μέρες

Η ανόρθωση των μηρών είναι η λύση στο πρόβλημα της χαλάρωσης του δέρματος στην έσω επιφάνεια των μηρών. Η κατάσταση αυτή συναντάται σε άτομα με μεγάλη απώλεια βάρους αλλά και φυσιολογικά, με την πρόοδο της ηλικίας.

Η ανόρθωση των μηρών επιτυγχάνεται με την αφαίρεση του περίσσιου δέρματος από την έσω επιφάνεια των μηρών μέσω τομής που γίνεται στη βουβωνική χώρα ή και την έσω επιφάνεια των μηρών. Ο πλαστικός χειρουργός σημειώνει τη θέση της τομής προεγχειρητικά και υπολογίζει το τμήμα δέρματος που θα αφαιρεθεί.
Υπάρχουν δύο, κυρίως τεχνικές: η πρώτη χρησιμοποιεί μια μικρή, οριζόντια, τομή στη βουβωνική χώρα (mini thigh lift) και η δεύτερη που γίνεται με κάθετη τομή στην έσω επιφάνεια των μηρών (κάθετο thigh lift). Σε κάποιες περιπτώσεις, η ανόρθωση των μηρών μπορεί να συμπληρωθεί με τοπική λιποαναρρόφηση για βελτίωση του τελικού αποτελέσματος.

Η επέμβαση

Η ανόρθωση μηρών γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης και περίσσειας δέρματος μπορεί να απαιτηθεί γενική αναισθησία. Οι τομές γίνονται στις φυσιολογικές πτυχές του δέρματος και σε σημεία που κρύβονται από το εσώρουχο. Στο τέλος της επέμβασης τοποθετούνται παροχετεύσεις για την αποφυγή συλλογής υγρών ή αίματος, οι οποίες αφαιρούνται σε 1-3 ημέρες.

Ανάρρωση μετά από ανόρθωση μηρών

Παραμονή στην κλινική συνήθως για μερικές ώρες ή ένα βράδυ. Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ήπιος και ελέγχεται με παυσίπονα. Στην ανόρθωση μηρών χρησιμοποιούμε απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζονται αφαίρεση.  Ο ασθενής φορά ένα ειδικό πιεστικό ένδυμα για 4-6 εβδομάδες το οποίο βοηθάει στην απορρόφηση των οιδημάτων και τη βελτίωση των ουλών. Η έντονη σωματική άσκηση και το γυμναστήριο θα πρέπει να αποφεύγονται για ένα μήνα. Συνιστάται, επίσης, η χρήση ειδικής κρέμας στην περιοχή των τομών για την καλύτερη δυνατή επούλωση. 

Πιθανές επιπλοκές

Οι επιπλοκές μετά από ανόρθωση μηρών περιλαμβάνουν τη φλεγμονή, την πλημμελή επούλωση ή τη διάσπαση του τραύματος, κυρίως σε καπνιστές. Τοπική υπαισθησία ή εμφανής ουλή μπορεί επίσης να μετριάσουν τα πλεονεκτήματα της επέμβασης. Η υποτροπή της χαλάρωσης μετά από ανόρθωση μηρών εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες, την ηλικία και τη διατροφή.

Η Ανόρθωση μηρών συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 - 3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!