Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Τα εγκαύματα συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Η αντιμετώπιση του εγκαύματος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής και καθορίζεται κυρίως από την αιτιολογία, την έκταση και το βάθος του τραύματος. Τα εγκαύματα κατατάσσονται ανάλογα με το αίτιο που τα προκαλεί σε θερμικά, ακτινικά, ηλεκτρικά και χημικά. Μπορεί να είναι επιφανειακά, μερικού και ολικού πάχους, χαρακτηριστικό που καθορίζει αν θα χρειαστεί κάποια χειρουργική παρέμβαση ή όχι.

Η άμεση εκτίμηση ενός εγκαύματος από Πλαστικό χειρουργό είναι καθοριστικής σημασίας για την έναρξη και το είδος της κατάλληλης θεραπείας. Αυτή μπορεί να είναι από μια απλή περίδεση και κάποιες οδηγίες μέχρι την άμεση διασωλήνωση και την εφαρμογή εντατικής υποστηρικτικής θεραπείας. Η χειρουργική αντιμετώπιση γίνεται είτε άμεσα είτε σε απώτερο χρόνο, ανάλογα με την περίπτωση.

Πότε πρέπει να χειρουργήσουμε μια μετεγκαυματική ουλή;

Η χειρουργική αντιμετώπιση μιας μετεγκαυματικής ουλής γίνεται στα πλαίσια της δευτερογενούς αντιμετώπισης του εγκαύματος. Έχει θέση κυρίως σε περιπτώσεις όπου η ουλή προκαλεί λειτουργικά προβλήματα(π.χ.κίνηση σε μια άρθρωση), αλλά μπορεί να ζητηθεί και για αισθητικούς λόγους.

Μπορούμε να βελτιώσουμε μια μετεγκαυματική ουλή με τη χρήση Laser;

Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Fractional Laser, προσδοκώντας βελτίωση της εμφάνισης μιας ουλοποιημένης εγκαυματικής επιφάνειας.

Τα εγκαύματα συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!