Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Ρινοπλαστική

Η Ρινοπλαστική συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) είναι η χειρουργική επέμβαση με την οποία επιτυγχάνουμε την αισθητική βελτίωση της μύτης. Παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε την αναπνευστική λειτουργία του ατόμου σε περίπτωση σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος ή υπερτροφίας των ρινικών κογχών. Η μύτη καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική εικόνα του προσώπου μας. Αποτελεί επίσης βασικό ανατομικό στοιχείο της αναπνευστικής λειτουργίας. Η ρινοπλαστική είναι πολύ συχνή επέμβαση σε άνδρες και γυναίκες, εκτελείται με γενική αναισθησία και διαρκεί δύο περίπου ώρες.

Η επέμβαση

Υπάρχουν δύο τύποι ρινοπλαστικής, η ανοικτή και η κλειστή μέθοδος. Η προσέγγιση που θα επιλέξουμε εξαρτάται από το είδος της δυσμορφίας που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά. Η ανοικτή ρινοπλαστική είναι κατάλληλη για πολύ ακριβείς χειρισμούς και ενδείκνυται στην αντιμετώπιση δυσμορφιών του ακρορρινίου. Γίνεται μέσω τομής στο κατώτερο μέρος της μύτης και επιτρέπει την αποκάλυψη των χόνδρων του ακρορρινίου.

Το σημάδι από την τομή εξαφανίζεται σε λίγες εβδομάδες. Η κλειστή ρινοπλαστική γίνεται χωρίς εμφανείς τομές, οι παρεμβάσεις ωστόσο στο σκελετό της μύτης δεν γίνονται υπό άμεση όραση. Τα αποτελέσματα ωστόσο και της κλειστής ρινοπλαστικής είναι εξαιρετικά. Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος τόσο με την ανοικτή όσο και την κλειστή ρινοπλαστική, έτσι ώστε να επιλέξει την κατάλληλη προσέγγιση σε κάθε περίπτωση.

Ανάρρωση μετά τη ρινοπλαστική

Μετά τη ρινοπλαστική έχουμε δύο ταμπόν στα ρουθούνια τα οποία αφαιρούνται σε 2-4 ημέρες. Ο νάρθηκας που τοποθετείται στη μύτη για σταθεροποίηση και προστασία αφαιρείται σε 7 ημέρες. Τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες έχουμε έντονο οίδημα και εκχυμώσεις στην περιοχή της μύτης και των βλεφάρων, τα οποία υποχωρούν σε 7-10 ημέρες οπότε ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του. Για τις επόμενες εβδομάδες μετά τη ρινοπλαστική θα πρέπει να αποφεύγουμε δραστηριότητες που ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού της μύτης.

Φυσιολογικά, υπάρχει αρχικά μια μικρή υπαισθησία στο δέρμα της μύτης η οποία σταδιακά αποκαθίσταται. Το νέο σχήμα της μύτης είναι εμφανές αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα και το πρώτο στάδιο της ανάρρωσης. Το τελικό αποτέλεσμα όμως γίνεται αντιληπτό μετά την πλήρη υποχώρηση των οιδημάτων, 6-12 μήνες μετά από τη ρινοπλαστική.

Από ποια ηλικία μπορώ να υποβληθώ σε ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική μπορεί να εκτελεστεί με απόλυτη ασφάλεια σε άτομα που έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη. Σε αυτή την ηλικία έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη τόσο των ρινικών οστών όσο και του ρινικού διαφράγματος.

Πόσο πονάει η ρινοπλαστική;

Ο πόνος στο στάδιο της ανάρρωσης μετά τη ρινοπλαστική δεν είναι έντονος και αντιμετωπίζεται επιτυχώς με κοινά παυσίπονα.

Το κόστος της ρινοπλαστικής

Το κόστος της ρινοπλαστικής εξαρτάται από το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, αισθητικό ή και λειτουργικό και καθορίζεται μετά από εξέταση στο ιατρείο.

Φωτογραφίες πριν & μετά

ρινοπλαστικη πριν και μετα
Διόρθωση ύβου και ακρορρινίου, πριν και 2 μήνες μετά την επέμβαση.
ρινοπλαστική πριν και μετά
Ρινοπλαστική, διόρθωση ύβου. Πριν και τρεις μήνες μετά την επέμβαση.
rinoplastikh
Δευτερογενής ρινοπλαστική με διόρθωση ύβου και ακρορρινίου.
ρινοπλαστικη πριν μετα
Διόρθωση ρινικού άξονα, ύβου και ακρορρινίου. Πριν και μία εβδομάδα μετά τη ρινοπλαστική.

Η Ρινοπλαστική συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!