Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η Βλεφαροπλαστική συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Τοπική ή μέθη

Παραμονή στην κλινική

Μερικές ώρες

Επιστροφή στην εργασία

7-10 μέρες

Με τη βλεφαροπλαστική αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της χαλάρωσης του δέρματος των βλεφάρων. Η πρόοδος της ηλικίας επιφέρει χαλάρωση τόσο του δέρματος όσο και των υπόλοιπων ιστικών δομών των βλεφάρων με αποτέλεσμα την εμφάνιση “σακουλών” και γερασμένης όψης.  Με τη βλεφαροπλαστική ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το πλεονάζον δέρμα ή και λίπος από τα άνω ή κάτω βλέφαρα, ανάλογα με την εντόπιση του προβλήματος.

Άνω βλεφαροπλαστική

Η άνω βλεφαροπλαστικη αφορά στα άνω βλέφαρα και εκτελείται κατά κανόνα με τοπική αναισθησία. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής παραμένει ξύπνιος κατά τη διάρκεια της επέμβασης χωρίς όμως να αισθάνεται πόνο. Αφαιρούμε συνήθως μια λωρίδα δέρματος και κάποιες φορές μικρή ποσότητα λίπους από την περιοχή των άνω βλεφάρων, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο μια πιο ξεκούραστη όψη στα μάτια. Η τομή για την αφαίρεση του δέρματος γίνεται πάνω στη φυσική πτυχή των βλεφάρων, ελαχιστοποιώντας έτσι τις ορατές ουλές. Η άνω βλεφαροπλαστική διαρκεί περίπου μία ώρα και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική.

Κάτω βλεφαροπλαστική

Με την κάτω βλεφαροπλαστική αφαιρούμε το περίσσιο δέρμα και λίπος από τα κάτω βλέφαρα. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουμε το πολύ δυσάρεστο πρόβλημα των “σακουλών” που ταλαιπωρούν ακόμα και άτομα νεαρής ηλικίας. Σε αυτά τα νεαρά άτομα, το πρόβλημα οφείλεται  κυρίως σε γενετικούς παράγοντες και είναι εμφανές από πολύ μικρή ηλικία. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. 

Μπορούμε να συνδυάσουμε πλαστική στα άνω και κάτω βλέφαρα;

Ναι, όταν το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στα άνω όσο και στα κάτω βλέφαρα, μπορούμε να εκτελέσουμε ταυτόχρονα άνω και κάτω βλεφαροπλαστική. Ειδικά σε αυτήν την περίπτωση η χρονική διάρκεια της επέμβασης αυξάνεται και ενδέχεται να χρειαστεί συνδρομή αναισθησιολόγου για μεγαλύτερη άνεση του ασθενούς. Γίνεται υπνοχάλαση (όχι γενική αναισθησία) και η επέμβαση εκτελείται με απόλυτη ασφάλεια και ηρεμία. Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για κάποιες ώρες και δεν χρειάζεται διανυκτέρευση.

Ανάρρωση μετά τη βλεφαροπλαστική

Τις πρώτες 2-3 ημέρες υπάρχουν έντονες εκχυμώσεις και οιδήματα και είναι καλό ο ασθενής να παραμένει στο σπίτι. Οι μελανιές και τα πρηξίματα υποχωρούν σχετικά σύντομα και τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 ημέρες. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και την εργασία γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα, σε 7-10 ημέρες μετά τη βλεφαροπλαστική. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία θα πρέπει να αποφεύγεται το πρώτο διάστημα για την αποφυγή δυσχρωμιών. Οι ουλές από την επέμβαση είναι ελάχιστα ορατές κατά το πρώτο χρονικό διάστημα και καλύπτονται εύκολα με make-up. Με την πάροδο λίγων μηνών τα σημάδια της βλεφαροπλαστικής ξεθωριάζουν και καθίστανται δυσδιάκριτα.

Το κόστος της βλεφαροπλαστικής

Το κόστος της βλεφαροπλαστικής καθορίζεται από το αν η επέμβαση θα εκτελεστεί στα άνω ή και στα κάτω βλέφαρα και, επιπλέον, από το είδος της αναισθησίας που θα χρησιμοποιηθεί.

Φωτογραφίες πριν & μετά

ανω βλεφαροπλαστικη
Άνω βλεφαροπλαστική υπό τοπική αναισθησία, πριν και ένα μήνα μετά την επέμβαση.

Η Βλεφαροπλαστική συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Τοπική ή μέθη

Παραμονή στην κλινική

Μερικές ώρες

Επιστροφή στην εργασία

7-10 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!