Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

LIFTING ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ

Το Lifting με νήματα συνοπτικά

Διάρκεια Θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

6 - 12 μήνες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Η χρήση νημάτων για μη χειρουργικό λίφτινγκ (lifting) στο πρόσωπο και το σώμα είναι μια εντελώς καινούρια προσέγγιση αντιμετώπισης της χαλάρωσης του δέρματος. Με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούμε νήματα PDO ειδικού σχεδιασμού που σχηματίζουν ένα πλέγμα που συσφίγγει και ανορθώνει το δέρμα με απολύτως ασφαλή τρόπο. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των νημάτων σε σχέση με τα παλαιότερης τεχνολογίας είναι ότι αποδομούνται πλήρως μέσα σε λίγους μήνες και δεν σχηματίζουν κοκκιώματα ή άλλες αντιδράσεις στο δέρμα.

Το λίφτινγκ με νήματα ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της ήπιας χαλάρωσης του δέρματος αλλά δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υποκαταστήσει το χειρουργικό λίφτινγκ. Συχνά, ο πλαστικός χειρουργός συνδυάζει το lifting με νήματα με άλλες συντηρητικές θεραπείες όπως το υαλουρονικό οξύ , το botox και τη μεσοθεραπεία, προσφέροντας μια πολύ καλή εναλλακτική λύση σε άτομα που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε κάποιο χειρουργείο.

Τα ιατρικά νήματα χωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες:

Νήματα PDO

Πρόκειται για τον απλούστερο τύπο νημάτων που δημιουργούν ένα υποστηρικτικό πλέγμα στα δέρμα που βελτιώνει τις ρυτίδες και προσδίδει νεανικότερη όψη στο δέρμα. Η δράση τους οφείλεται κυρίως στην παραγωγή κολλαγόνου. Είναι πολύ απλά στην εφαρμογή τους και το αποτέλεσμά τους αρχίζει να γίνεται ορατό μετά τον πρώτο μήνα από την εφαρμογή τους. Η ανάρρωση και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Οι περιοχές που συνήθως χρησιμοποιούμε τα ιατρικά νήματα PDO είναι:

  • Παρειές
  • Μέτωπο και γύρω από τα μάτια
  • Λαιμός και ντεκολτέ
  • Βραχίονες
  • Έσω επιφάνεια γονάτων

Χειρουργικά νήματα (νήματα COG-PDO) - Lifting με νήματα

Πρόκειται για ισχυρότερα νήματα που δίνουν τη δυνατότητα έλξης του δέρματος χάρις στις μικροσκοπικές άγκυρες που φέρουν στην επιφάνειά τους. Επιτυγχάνουν διόρθωση της ήπιας χαλάρωσης του δέρματος και εφαρμόζονται κυρίως στις ρινοπαρειακές αύλακες και στην περιοχή του σαγονιού και της κάτω γνάθου (jaw line).

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής τους είναι άμεσο, ενισχύεται ωστόσο κατά τη διάρκεια των πρώτων 2-3 μηνών. Η διαδικασία γίνεται  με τοπική αναισθησία και είναι περισσότερη επεμβατική από αυτή των απλών νημάτων. Υπάρχει ελαφρύ πρήξιμο και ενδεχομένως μικρές μελανιές για περίπου μια εβδομάδα από την τοποθέτηση.

Πόσα νήματα πρέπει να τοποθετήσουμε και ποιο είναι το κόστος τους;

Το κόστος εξαρτάται από το είδος και τον αριθμό των νημάτων που θα χρησιμοποιήσουμε. Για τα απλά νήματα, που είναι οικονομικότερα, χρησιμοποιούμε συνήθως κάποιες δεκάδες έτσι ώστε να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Στα νήματα ανόρθωσης, τοποθετούμε συνήθως 3-4 νήματα σε κάθε περιοχή και το κόστος τους είναι υψηλότερο.

Το Lifting με νήματα συνοπτικά

Διάρκεια Θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

6 - 12 μήνες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!