Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Ανόρθωση στήθους

Η Ανόρθωση στήθους συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

7-10 μέρες

Η ανόρθωση των μαστών ή μαστοπηξία είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνεται η πτώση των μαστών που οφείλεται κυρίως στην εκφύλιση του μαζικού αδένα σε συνδυασμό με τη δράση της βαρύτητας.  Άλλες αιτίες είναι η μεγάλη απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός, ορμονικοί και γενετικοί παράγοντες.
Η πτώση των μαστών μπορεί να είναι διαφόρων βαθμών και υπολογίζεται από τη θέση της θηλής σε σχέση με την υπομάστιο πτυχή. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται εξαρτώνται από το βαθμό της πτώσης. Η διόρθωση της πτώσης των μαστών μπορεί να συνδυασθεί με τοποθέτηση ενθεμάτων για ταυτόχρονη αύξηση του μεγέθους τους.

Η επέμβαση

Η ανόρθωση στήθους γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Το δέρμα αφαιρείται σύμφωνα με τον προεγχειρητικό σχεδιασμό και η θηλή τοποθετείται στη νέα της θέση. Η συρραφή γίνεται με απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Η ασθενής παραμένει συνήθως για ένα βράδυ στην κλινική.

Ανάρρωση μετά από την ανόρθωση μαστών

Ο πόνος μετά την ανόρθωση μαστών είναι ήπιος και ελέγχεται απόλυτα με κοινά παυσίπονα. Οι εκχυμώσεις, το μούδιασμα και τα πρηξίματα υποχωρούν σε λίγες ημέρες. Η χρήση ειδικού στηθόδεσμου για 4-6 εβδομάδες είναι απαραίτητη έτσι ώστε το στήθος να αποκτήσει το κατάλληλο σχήμα. Επίσης, αποφεύγεται η σωματική άσκηση και το σήκωμα βάρους για 3 εβδομάδες.

Υπάρχουν ορατές ουλές μετά από επέμβαση ανόρθωσης των μαστών;

Οι ουλές που καταλείπονται μετά από μια επέμβαση μαστοπηξίας εντοπίζονται συνήθως γύρω από τη θηλή και κάθετα προς αυτήν. Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ουλή και στην υπομάστια πτυχή. Με την πάροδο του χρόνου, οι ουλές βελτιώνονται αισθητά και καθίστανται ελάχιστα εμφανείς. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας προτείνει την κατάλληλη μετεγχειρητική φροντίδα των ουλών για την καλύτερη δυνατή επούλωση μετά την ανόρθωση στήθους.

Φωτογραφίες πριν & μετά

ανορθωση στηθους πριν μετα
Ανόρθωση μαστών. Το αποτέλεσμα 4 μήνες μετά την επέμβαση.
ανορθωση στηθους
Ανόρθωση στήθους, πριν και 3 μήνες μετά την επέμβαση.

Η Ανόρθωση στήθους συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

7-10 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!