Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

FRACTIONAL LASER

Το FRACTIONAL LASER συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30'

Αναισθησία

Αναισθητική κρέμα

Αποτελέσματα

1-2 έτη

Επιστροφή στις δραστηριότητες

1-2 μέρες (Απολέπιση για 4-6 μέρες)

Η εφαρμογή της τεχνολογίας Fractional Laser CO2  αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες θεραπείες της αισθητικής ιατρικής. Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι επιτυγχάνει να διοχετεύσει ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος χωρίς να προκαλεί μεγάλη βλάβη στην επιφάνειά του.

Το Fractional laser xρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των ακόλουθων καταστάσεων:

  • Ουλές από ακμή
  • Ραγάδες
  • Μετεγκαυματικές και μετατραυματικές ουλές

Πολύ αποτελεσματική είναι ωστόσο η χρήση του Fractional laser CO2 και στην αισθητική ιατρική, όπου χρησιμοποιείται για την ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος. Εκτός από το πρόσωπο, η θεραπεία εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και στην περιοχή του λαιμού, του ντεκολτέ και των χεριών. Με τη θεραπεία αυτή αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις παρακάτω καταστάσεις:

  • Λεπτές ρυτίδες
  • Ηλιακές και γεροντικές πανάδες
  • Χαλάρωση δέρματος

Η δεσμίδα του Fractional Laser εκπέμπεται τμηματικά και δρα τόσο επιφανειακά στην επιδερμίδα όσο και βαθύτερα στο χόριο ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που επαναδομούν το δέρμα και προσδίδουν λάμψη και σφριγηλότητα. 

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, το Fractional Laser θα πρέπει να εφαρμόζεται από ειδικά εκπαιδευμένο Πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο.

Συνδυασμός Fractional Laser-PRP

To Fractional laser μπορεί να συνδυαστεί με την εφαρμογή διαλύματος πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP- Platelet Rich Plasma). To συγκεκριμένο διάλυμα προκύπτει μετά από επεξεργασία μικρής ποσότητας αίματος που λαμβάνεται από την ασθενή στο ιατρείο και το οποίο περιέχει μεγάλη ποσότητα αυξητικών παραγόντων του αίματος. Οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν σημαντικά στην αναδόμηση του δέρματος μέσω της αύξησης της παραγωγής κολλογόνου και ελαστίνης.
Η διαδικασία έχει ως εξής: Αρχικά, γίνεται η εφαρμογή του Fractional Laser υπό τοπική αναισθησία με κρέμα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ή ενίουμε το διάλυμα PRP στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο, συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα των δύο τεχνικών, ενισχύουμε το τελικό αποτέλεσμα και μειώνουμε το χρόνο αποθεραπείας.

Πόσο γρήγορα μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου μετά τη θεραπεία με Fractional laser; Τι πρέπει να προσέξω;

Μετά τη θεραπεία, παρατηρείται ερυθρότητα και ήπιο οίδημα για 1-2 ημέρες. Ακολουθεί ήπια απολέπιση του δέρματος που διαρκεί 3-4 ημέρες. Για το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποφεύγεται η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας για να αποφύγουμε πιθανές δυσχρωμίες του δέρματος.

Ποια εποχή του χρόνου εφαρμόζουμε τη θεραπεία Fractional laser;

Μετά τη θεραπεία, το δέρμα είναι ευαίσθητο στην επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας επειδή βρίσκεται σε φάση επούλωσης. Για το λόγο αυτό, προτιμούμε να εφαρμόζουμε το laser κατά τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβριος-Απρίλιος). Ωστόσο, αν η περιοχή που πρόκειται να εφαρμοστεί η θεραπεία δεν εκτίθεται στον ήλιο, δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν συνολικά;

Εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Για την ανάπλαση του δέρματος και τις λεπτές ρυτίδες αρκούν 1-3 θεραπείες, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος. Για ουλές, σημάδια και ραγάδες, ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τη βαρύτητα της κατάστασης. 

Μπορεί το Fractional Laser να βοηθήσει στην εξάλειψη των ραγάδων εγκυμοσύνης;

Με τη χρήση της τεχνολογίας Fractional Laser έχουν διαπιστωθεί πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση των ραγάδων, κυρίως των ερυθρών.

Το FRACTIONAL LASER συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30'

Αναισθησία

Αναισθητική κρέμα

Αποτελέσματα

1-2 έτη

Επιστροφή στις δραστηριότητες

1-2 μέρες (Απολέπιση για 4-6 μέρες)

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top