Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Γυναικομαστία

Η Γυναικομαστία συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική ή μέθη ή τοπική

Παραμονή στην κλινική

Μερικές ώρες/ 1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

2 - 14 μέρες

Η γυναικομαστία είναι η κατάσταση κατά την οποία παρατηρείται μεγάλο μέγεθος των ανδρικών μαστών. Οφείλεται σε υπερπλασία των μαζικών αδένων, του λιπώδους ιστού ή συνδυασμό των δύο καταστάσεων. Όπως είναι φυσικό, η γυναικομαστία προκαλεί στενοχώρια και αμηχανία στους εφήβους και τους νεαρούς άνδρες. Η γυναικομαστία είναι μια σχετικά συχνή κατάσταση και μπορεί να υφίσταται σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. 

Η χειρουργική αποκατάσταση της γυναικομαστίας συνίσταται σε αφαίρεση του πλεονάζοντος αδενολιπώδους ιστού, η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε με υποδόρια μαστεκτομή μέσω μιας τομής γύρω από τη θηλή, είτε με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις γυναικομαστίας, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να συνδυάσει τις δύο αυτές τεχνικές ενώ κάποιες φορές χρειάζεται να γίνει ταυτόχρονα και σμίκρυνση της θηλής. Το μέγεθος του προβλήματος και η τεχνική που απαιτείται σε κάθε περίπτωση καθορίζει το τελικό κόστος της επέμβασης.

Η επέμβαση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λιποαναρρόφηση είναι αρκετή για την επαρκή αντιμετώπιση της γυναικομαστίας. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική. Διαρκεί περίπου 1-1,5 ώρα και η πιθανότητα επιπλοκών είναι πολύ περιορισμένη.
Η υποδόρια μαστεκτομή γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 1-2 ώρες. Στο τέλος της επέμβασης τοποθετούνται παροχετεύσεις σε κάθε μαστό για την αποφυγή αιματώματος που αποτελεί τη συχνότερη επιπλοκή. Άλλες, λιγότερο συχνές επιπλοκές που μπορεί να συμβούν, είναι η ασυμμετρία των μαστών και ο αποχρωματισμός της θηλής.

Ανάρρωση μετά από την επέμβαση γυναικομαστίας

Ο ασθενής βγαίνει από την κλινική φορώντας ένα ειδικό πιεστικό γιλέκο στην περιοχή του θώρακα το οποίο και χρησιμοποιεί για 4 εβδομάδες. Οι εκχυμώσεις και τα οιδήματα που εμφανίζονται αρχικά υποχωρούν σταδιακά και ο ήπιος πόνος αντιμετωπίζεται με παυσίπονα. Στις λίγες περιπτώσεις που υπάρχουν ράμματα, αυτά είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται σε λίγες μέρες και η σωματική άσκηση επιτρέπεται μετά από 3-4 εβδομάδες. Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης γυναικομαστίας αποτιμάται μετά από 6 μήνες.

Φωτογραφίες πριν & μετά

Γυναικομαστια πριν και μετα
Χειρουργική διόρθωση γυναικομαστίας, πριν και ένα μήνα μετά την επέμβαση.
γυναικομαστια αντιμετωπιση
Διόρθωση γυναικομαστίας με ταυτόχρονη μείωση θηλών και ανόρθωση. Πριν και ένα μήνα μετά.
Gynaicomastia prin meta
Αντιμετώπιση γυναικομαστίας με τοπική tumescent λιποαναρρόφηση.

Η Γυναικομαστία συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική ή μέθη ή τοπική

Παραμονή στην κλινική

Μερικές ώρες/ 1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

2 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top