Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Το Microneedling συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

6 - 12 μήνες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα (ερύθημα για 24-48 ώρες)

Το microneedling αποτελεί μια σχετικά καινούρια μέθοδο αντιγήρανσης. απλή στην εφαρμογή και πολύ αποτελεσματική. Προσφέρει επίσης πολύ φυσικά αποτελέσματα ανάπλασης και βαθιάς ενυδάτωσης του δέρματος. Η θεραπεία του microneedling γίνεται με ειδική ηλεκτρική συσκευή, στο ένα άκρο της οποίας βρίσκεται μια κεφαλή μίας χρήσης με πολύ λεπτές μικροβελόνες. Αυτές οι βελόνες έχουν τη δυνατότητα να εισχωρήσουν σε βάθος 0,5 έως 3mm, μέσα στο χόριο του δέρματος και να προκαλέσουν ερεθισμό των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν το κολλαγόνο. Συγχρόνως, δημιουργούν εκατοντάδες μικροκανάλια στο δέρμα μέσω των οποίων μπορούν ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία να απορροφηθούν και να εισχωρήσουν βαθειά έως το χόριο.

Η εφαρμογή

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πρακτικά ανώδυνη. Προηγείται τοπική αναισθησία με ειδική κρέμα και ακολουθεί η θεραπεία που διαρκεί 10-15 λεπτά. Στο τέλος της διαδικασίας υπάρχει ερυθρότητα στην περιοχή που υποχωρεί πλήρως σε 24-48 ώρες. 

Που εφαρμόζεται το microneedling;

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά σε ολόκληρο το σώμα. Συνήθως χρησιμοποιείται για ανάπλαση και βαθιά ενυδάτωση του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί στην αντιγήρανση των χεριών, την αντιμετώπιση των ραγάδων αλλά και τη βελτίωση των ουλών.

Τι πρέπει να προσέξουμε μετά τη θεραπεία;

Όπως και μετά από κάθε άλλη παρέμβαση στο δέρμα, ο Πλαστικός χειρουργός θα σας συστήσει  τόσο τη χρήση ενυδατικής κρέμας όσο και ισχυρής αντηλιακής προστασίας για το επόμενο διάστημα. Αποφεύγεται έτσι η δημιουργία δερματικών δυσχρωμιών και ενισχύεται το τελικό αποτέλεσμα. Γενικά, το microneedling θεωρείται μια πολύ ασφαλής θεραπεία, κατάλληλη ακόμα και για εφαρμογή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ποιο το κόστος του microneedling;

Το κόστος της θεραπείας είναι ιδιαίτερα προσιτό και εξαρτάται από τις περιοχές εφαρμογής και αν θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

Το Microneedling συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

6 - 12 μήνες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα (ερύθημα για 24-48 ώρες)

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top