Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Αυξητική στήθους

Η Αυξητική στήθους συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

7-10 μέρες

Η αυξητική στήθους είναι η χειρουργική επέμβαση με την οποία επιτυγχάνουμε αύξηση του μεγέθους των μαστών, κυρίως με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Η αυξητική στήθους έχει ένδειξη σε γυναίκες με μικρό στήθος, ασυμμετρία ή στήθος που έχει χάσει τον όγκο του μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους. 

Η επιλογή των ενθεμάτων

Η επιλογή του μεγέθους των ενθεμάτων που θα χρησιμοποιηθούν γίνεται κατά την εξέταση στο ιατρείο. Η ενδιαφερόμενη για αυξητική μαστών δοκιμάζει ειδικά σχεδιασμένα επιθέματα πάνω από τους μαστούς της και σε διαφορετικά μεγέθη. Με αυτήν τη διαδικασία μπορεί να έχει από πριν μια εικόνα των μαστών της και να επιλέξει το μέγεθος που προτιμά.
Στην ίδια επίσκεψη, ο πλαστικός χειρουργός ενημερώνει για όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, όπως την επιλογή του σχήματος των ενθεμάτων, το σημείο της τομής και την τοποθέτηση των ενθεμάτων πάνω ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ ή συνδυασμό Dual plane. Σε κάθε περίπτωση, επιλέγουμε ενθέματα με βάση τις προσδοκίες και το σωματότυπο της γυναίκας αλλά και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

Η επέμβαση

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους γίνεται υπό γενική αναισθησία. Μέσω μικρής τομής που γίνεται είτε στην πτυχή κάτω από το μαστό είτε γύρω από τη θηλή δημιουργείται ο χώρος για την τοποθέτηση των ενθεμάτων. Αυτός ο χώρος βρίσκεται είτε κάτω από το μαζικό αδένα είτε κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ, ανάλογα με την περίπτωση και τα φυσικά χαρακτηριστικά της γυναίκας. Η νέα τεχνική που χρησιμοποιούμε (Dual plane) περιλαμβάνει την τοποθέτηση των ενθεμάτων εν μέρει κάτω από το μυ, ενώ γίνεται ταυτόχρονα και παρασκευή κάτω από τον αδένα. Το αποτέλεσμα της τεχνικής Dual plane έχει αποδειχθεί ότι είναι απόλυτα φυσικό και ασφαλές. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες. 

Ανάρρωση μετά από αυξητική στήθους

Η ασθενής παραμένει στην κλινική ένα βράδυ για παρακολούθηση. Ο πόνος από την αυξητική στήθους είναι ήπιος και ελέγχεται με κοινά παυσίπονα. Η χρήση αντιβιοτικών προλαμβάνει την ανάπτυξη πιθανών λοιμώξεων. Ήπιο οίδημα υπάρχει τις πρώτες εβδομάδες που υποχωρεί σταδιακά. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από 7-10 ημέρες, όταν δεν απαιτείται ιδιαίτερη σωματκή επιβάρυνση. Η σωματική άσκηση επιτρέπεται μετά από ένα μήνα.
Ειδικός στηθόδεσμος χρησιμοποιείται για 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση και βοηθάει ώστε οι μαστοί να πάρουν ένα όμορφο και φυσικό σχήμα. Η αύξηση στο μέγεθος των μαστών είναι άμεσα ορατή αλλά το τελικό αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους αποτιμάται στους τρεις μήνες περίπου μετά την επέμβαση.

Υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό μετά την αυξητική στήθους;

Με την αυξητική στήθους δεν επεμβαίνουμε στη θηλή και τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού. Επομένως, το ενδεχόμενο επηρεασμού μελλοντικού θηλασμού είναι εξαιρετικά μικρό.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση των ενθεμάτων σιλικόνης;

Τα σύγχρονα ενθέματα είναι πολύ ανθεκτικά και ασφαλή. Χρησιμοποιούμε πάντοτε ενθέματα πολύ υψηλής ποιότητας και με όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας. Ωστόσο, σε μικρό ποσοστό, ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγή των ενθεμάτων αν παρουσιαστεί το φαινόμενο της δημιουργίας ρικνωτικής κάψας ή, ακόμα σπανιότερα, ρήξης του ενθέματος. Ο ακτινολογικός έλεγχος του μαστού μετά από επέμβαση αυξητικής στήθους είναι απολύτως δυνατός.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές από την αυξητική στήθους;

Οι πιθανές επιπλοκές της αυξητικής στήθους περιλαμβάνουν το αιμάτωμα, τη φλεγμονή, την ασυμμετρία των μαστών και τη ρικνωτική κάψα γύρω από το ένθεμα. Σπανιότερα μπορεί να σημειωθούν τραυματισμός ή ορατός κυματισμός του ενθέματος, όπως και ορατή ή δύσμορφη ουλή.

Έχω ασυμμετρία μαστών. Μπορώ να βάλω διαφορετικό μέγεθος ενθεμάτων για να διορθωθεί;

Ναι. Πολλές γυναίκες έχουν διαφορετικό μέγεθος μαστών και κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Κατά την επέμβαση της αυξητικής στήθους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά μεγέθη ενθεμάτων έτσι ώστε να διορθώσουμε πιθανή ασυμμετρία.

Αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους

Η μεταμόσχευση λίπους στην αυξητική στήθους έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο κατά την τελευταία δεκαετία. Το λίπος λαμβάνεται από μια περιοχή του σώματος (π.χ. κοιλιά, μηροί), επεξεργάζεται κατάλληλα και τοποθετείται στην περιοχή των μαστών. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η αποφυγή χρήσης των ενθεμάτων. Το μειονέκτημα της μεθόδου έγκειται κυρίως στη δυσκολία πρόβλεψης του τελικού αποτελέσματος, καθώς ένα ποσοστό του λίπους που μεταφέρεται τελικά θα απορροφηθεί. Επομένως, σχεδόν πάντοτε, είναι αναγκαία μια δεύτερη ή τρίτη επέμβαση αυξητικής στήθους με λίπος έτσι ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Πόσο κοστίζει η αυξητική στήθους;

Το στοιχείο που καθορίζει το συνολικό κόστος της αυξητικής στήθους αφορά τα ενθέματα που θα χρησιμοποιηθούν. Η επιλογή της κατασκευάστριας εταιρίας αλλά και του τύπου των ενθεμάτων (ανατομικά ή στρόγγυλα) διαφοροποιούν ως ένα βαθμό το τελικό κόστος της αυξητικής στήθους. επεξεργάζεται κατάλληλα και τοποθετείται στην περιοχή των μαστών. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η αποφυγή χρήσης των ενθεμάτων. Το μειονέκτημα της μεθόδου έγκειται κυρίως στη δυσκολία πρόβλεψης του τελικού αποτελέσματος, καθώς ένα ποσοστό του λίπους που μεταφέρεται τελικά θα απορροφηθεί. Επομένως, σχεδόν πάντοτε, είναι αναγκαία μια δεύτερη ή τρίτη επέμβαση αυξητικής στήθους με λίπος έτσι ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Φωτογραφίες πριν & μετά

αυξητικη στηθους
Αυξητική στήθους με στρόγγυλα ενθέματα 270cc, τομή περιθηλαία.
αυξητική στήθους dual plane
Διόρθωση ψευδοπτώσης μαστών, τεχνική Dual plane. Περιθηλαία προσπέλαση και στρόγγυλα ενθέματα.
αυξητικη στηθους πριν και μετα
Αυξητική στήθους με στρόγγυλα ενθέματα σιλικόνης 350cc.
αυξητική στήθους
Αυξητική μαστών με στρόγγυλα ενθέματα, 375cc, περιθηλαία τομή και τεχνική dual plane.

Η Αυξητική στήθους συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!