Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Κοιλιοπλαστική

Η Κοιλιοπλαστική συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 - 3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Η κοιλιοπλαστική είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Με αυτή τη χειρουργική επέμβαση γίνεται αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και των μυών της κοιλιακής χώρας που προκύπτει μετά από μεγάλες αυξομειώσεις σωματικού βάρους (π.χ. εγκυμοσύνη). Με την κοιλιοπλαστική αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και γίνεται σύσφιξη του κοιλιακού τοιχώματος.
Η επέμβαση μπορεί να συνδυασθεί με περιορισμένη λιποαναρρόφηση, πρέπει όμως να τονισθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι άντρες και γυναίκες με χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς που δεν βελτιώνεται με την άσκηση. Η κοιλιοπλαστική προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και μεγάλη ικανοποίηση.

Η επέμβαση

Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται κατά την εισαγωγή στην κλινική. Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 3-4 ώρες. Στο τέλος της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί δύο σωληνάκια (παροχετεύσεις) που εμποδίζουν τη συλλογή υγρών κάτω από την κοιλιά και τα οποία αφαιρούνται μετά από λίγες ημέρες. Ο πόνος δεν είναι έντονος και αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη.

Η ανάρρωση μετά την κοιλιοπλαστική

Μετεγχειρητικά, εφαρμόζεται ειδική ζώνη κοιλίας για 4-6 εβδομάδες, η οποία  βοηθάει στην άνεση αλλά και την επούλωση των τραυμάτων. Η κινητοποίηση του ασθενούς γίνεται σταδιακά και η επιστροφή στην εργασία υπολογίζεται σε 2 περίπου εβδομάδες. Η έντονη σωματική άσκηση και το γυμναστήριο επιτρέπεται μετά από ένα μήνα. Οι τομές της κοιλιοπλαστικής γίνονται χαμηλά στην κοιλιακή χώρα, αντίστοιχα με το σημείο της καισαρικής τομής και καλύπτονται από το εσώρουχο. Με την πάροδο του χρόνου τα σημάδια βελτιώνονται σημαντικά και καθίστανται δυσδιάκριτα.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της κοιλιοπλαστικής;

Οι επιπλοκές της κοιλιοπλαστικής περιλαμβάνουν τη λοίμωξη και την πλημμελή επούλωση, κυρίως σε καπνιστές. Σημαντική είναι η διακοπή του καπνίσματος, τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν και μετά το χειρουργείο. Συλλογή αίματος ή υγρού στην περιοχή της επέμβασης μπορεί να συμβεί κυρίως σε πρόωρη ή υπερβολική κινητοποίηση ή όταν δεν εφαρμόζει σωστά η ζώνη κοιλίας. Η αισθητικότητα του δέρματος της περιοχής μπορεί να υπολείπεται σε κάποιο βαθμό μετά την κοιλιοπλαστική, επανέρχεται όμως σταδιακά. Μπορεί επίσης να συμβεί κάποια επιπλοκή της επούλωσης, όπως υπερτροφική ουλή ή χηλοειδές, η οποία εξαρτάται από την αντίδραση του κάθε ατόμου ξεχωριστά και οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες.

Τι είναι η mini κοιλιοπλαστική;

Πρόκειται για μια παραλλαγή της κλασικής κοιλιοπλαστικής με την οποία αντιμετωπίζουμε οριακές περιπτώσεις όπου η περίσσεια του δέρματος είναι πολύ μικρή και εντοπίζεται μόνο στο κατώτατο σημείο της κοιλιάς. Σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται μόνο το ελάχιστο περίσσιο δέρμα χωρίς αναπροσαρμογή της θέσης του ομφαλού.

Ποιο είναι το κόστος της κοιλιοπλαστικής;

Το κόστος της κοιλιοπλαστικής εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και την παραλλαγή της επέμβασης που θα επιλεγεί. Η τελική τιμή μπορεί να προκύψει μετά από εξέταση στο ιατρείο και την εκτίμηση της κατάστασης από τον πλαστικό χειρουργό.

Φωτογραφίες πριν & μετά

κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες
Κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση. Πριν και ένα μήνα μετά την επέμβαση.
Κοιλιοπλαστικη πριν μετα
Κοιλιοπλαστική σε γυναίκα 42 ετών με δερματοχάλαση κοιλίας μετά από τέσσερις εγκυμοσύνες.
Κοιλιοπλαστική πριν μετά
Γυναίκα 40 ετών, με τρία παιδιά, πριν και δύο μήνες μετά από κοιλιοπλαστική.

Η Κοιλιοπλαστική συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 - 3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!