Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

6 - 12 μήνες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Η αυτόλογη θεραπεία με PRP (Platelet  Rich Plasma) είναι μια νέα μέθοδος αντιγήρανσης με την οποία χρησιμοποιώντας συστατικά του ίδιου μας του οργανισμού μπορούμε να επιτύχουμε την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και τη σταδιακή βελτίωση της εμφάνισής του. Το δέρμα αποκτά σταδιακά καλύτερη υφή, μεγαλύτερη σφριγηλότητα, γίνεται λαμπερό και πιο νεανικό.

Τι είναι το PRP;

Το Platelet-Rich-Plasma (PRP) ή, αλλιώς, πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια είναι ένα πολύ συμπυκνωμένο διάλυμα αιμοπεταλίων μέσα σε μια μικρή ποσότητα πλάσματος του αίματος. Τα αιμοπετάλια είναι μια πηγή αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι είναι ουσίες που βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων και την αναγέννηση των ιστών.

Με ποιο τρόπο εφαρμόζεται το PRP;

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και γίνεται στο ιατρείο. Από τον ενδιαφερόμενο λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα αίματος, όπως σε μια κοινή αιμοληψία. Στη συνέχεια, γίνεται επεξεργασία του δείγματος σε ειδικό μηχάνημα (φυγόκεντρος), με την οποία επιτυγχάνουμε διαχωρισμό του PRP από το υπόλοιπο αίμα. Μετά από 10 λεπτά, το PRP είναι έτοιμο προς χρήση από τον πλαστικό χειρουργό.

Ενδείξεις της αυτόλογης θεραπείας PRP

Η αυτόλογη θεραπεία με PRP ενισχύει την αναγέννηση των ιστών λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές της αισθητικής ιατρικής όπως: 

  • Αντιγήρανση σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια
  • Μείωση λεπτών ρυτίδων
  • Βελτίωση ουλών ακμής και ραγάδων
  • Τριχόπτωση, σε άνδρες και γυναίκες


Η εφαρμογή του PRP γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η διαδικασία είναι αντίστοιχη της κλασικής μεσοθεραπείας. Στην περιοχή που θέλουμε να εφαρμόσουμε τη θεραπεία απλώνουμε μια κρέμα για τοπική αναισθησία. Ακολούθως, γίνεται έγχυση του διαλύματος PRP μέσα στο χόριο του δέρματος.

Συνδύασμός PRP-FRACTIONAL LASER​

Υπό τοπική αναισθησία με κρέμα, γίνεται πρώτα η εφαρμογή του Fractional Laser. Στη συνέχεια, απλώνουμε το PRP πάνω στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Το διάλυμα PRP απορροφάται από το δέρμα μέσω των μικρο-οπών που έχουν δημιουργηθεί από τη θεραπεία με το Laser. Με αυτόν τον τρόπο, συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα των δύο τεχνικών, ενισχύουμε το τελικό αποτέλεσμα και μειώνουμε το χρόνο αποθεραπείας.

Συνδυασμός PRP-Microneedling

Η εφαρμογή του PRP μπορεί να γίνει και σε συνδυασμό με Microneedling. Η μέθοδος του Microneedling γίνεται με ειδική ηλεκτρική συσκευή, στο ένα άκρο της οποίας βρίσκεται μια κεφαλή μίας χρήσης με πολύ λεπτές μικροβελόνες. Αυτές οι βελόνες έχουν τη δυνατότητα να εισχωρήσουν σε βάθος 0,5 έως 3mm, μέσα στο χόριο του δέρματος και να προκαλέσουν ερεθισμό των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν το Κολλαγόνο. Συγχρόνως, δημιουργούνται εκατοντάδες μικροκανάλια στο δέρμα μέσω των οποίων μπορεί το PRP να απορροφηθεί και να εισχωρήσει βαθειά έως το χόριο. Η διαδικασία είναι απλή και πρακτικά ανώδυνη.

Πότε βλέπουμε τα αποτελέσματα μετά τη θεραπεία με PRP; Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 3-4 εβδομάδες και συνεχίζουν να βελτιώνονται τους επόμενους μήνες. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, γίνεται εξέταση και ανάλυση του προβλήματος, προτείνεται συγκεκριμένο πλάνο θεραπείας και προσδιορίζεται το τελικό κόστος. Ενδεικτικά, για θεραπεία αντιγήρανσης προσώπου σε άτομα 35-45 ετών, αρκεί η εφαρμογή της θεραπείας μία φορά το χρόνο.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Το PRP είναι συστατικό του ίδιου μας του οργανισμού και, ως υλικό, θεωρείται απολύτως ασφαλές. Ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής μπορεί να εμφανιστούν ήπιο οίδημα, μελανιές και ερυθρότητα του δέρματος για 1-2 ημέρες. Στην περίπτωση συνδυασμού με Fractional laser, το PRP μειώνει αισθητά το χρόνο αποθεραπείας. 

Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

6 - 12 μήνες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!