Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Επαναπροσδιορισμός φύλου

Ο επαναπροσδιορισμός φύλου συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 - 3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Female to Male Top surgery

Οι επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου από γυναίκα σε άντρα αφορούν την αρρενοποίηση του στήθους, τον επαναπροσδιορισμό των έξω γεννητικών οργάνων και την τροποποίηση των χαρακτηριστικών του προσώπου.
Η αρρενοποίηση του στήθους (Top surgery) είναι η πιο συχνή χειρουργική παρέμβαση σε άτομα με δυσφορία φύλου και, κατά κανόνα, αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία της χειρουργικής αλλαγής φύλου. 
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε εξαρτώνται από το  μέγεθος και το βαθμό πτώσης των μαστών αλλά και τις επιθυμίες του κάθε ατόμου. Στόχος της χειρουργικής επέμβασης Top surgery είναι:

  • Η αφαίρεση ολόκληρου του μαζικού αδένα και του πλεονάζοντος δέρματος.
  • Η διαμόρφωση και τοποθέτηση της νέας θηλής σε σημείο έτσι ώστε να προσομοιάζει το ανδρικό στήθος αλλά και η διατήρηση της αισθητικότητάς της, όπου αυτό είναι δυνατό.

Η επέμβαση της αρρενοποίησης του στήθους γίνεται μόνο σε ενήλικα άτομα και συνήθως μετά το πέρας της ορμονικής θεραπείας. 

Η επέμβαση

Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται την ημέρα του χειρουργείου. Η επέμβαση εκτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 2-3 ώρες ανάλογα με την τεχνική που θα προτιμήσουμε. Ο μαζικός αδένας που αφαιρείται αποστέλλεται πάντοτε για ιστολογική εξέταση. Χρησιμοποιούμε εσωτερικά, απορροφήσιμα ράμματα τα οποία δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Ο ασθενής παραμένει ένα βράδυ στην κλινική για παρακολούθηση και εξέρχεται την επομένη του χειρουργείου με συγκεκριμένες οδηγίες και αντιβιοτική αγωγή.

Η ανάρρωση

Κατά την έξοδο από την κλινική ο ασθενής φέρει ελαστική περίδεση γύρω από το στήθος και δύο σωληνάκια (παροχετεύσεις) βοηθούν στην απομάκρυνση των υγρών από τη χειρουργημένη περιοχή. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται μετά από λίγες ημέρες στο ιατρείο και η ελαστική περίδεση αντικαθίσταται από ειδικό πιεστικό ένδυμα το οποίο ο ασθενής φορά για περίπου 4-6 εβδομάδες. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες υπολογίζεται στις 7-10 ημέρες και η έντονη σωματική άσκηση επιτρέπεται μετά από ένα μήνα.

Ποιες οι πιθανές επιπλοκές στις επεμβάσεις αρρενοποίησης του στήθους;

Οι πιθανές πρώιμες μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά από Top surgery αρρενοποίηση του στήθους είναι το αιμάτωμα και η νέκρωση ή απώλεια του μοσχεύματος της θηλής. Πρόκειται ωστόσο για σχετικά σπάνιες επιπλοκές που μπορούν να αποφευχθούν με την επιλογή της κατάλληλης χειρουργικής τεχνικής αλλά και τη συνεργασία του ασθενούς. 
Παρόλες τις ειδικές χειρουργικές τεχνικές που επιστρατεύει ο πλαστικός χειρουργός κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, η πλημμελής επούλωση μπορεί να οδηγήσει σε δύσμορφες ουλές στα σημεία των τομών ή γύρω από τη θηλή. Για την καλύτερη δυνατή επούλωση, δίνονται εξειδικευμένες οδηγίες φροντίδας των ουλών με επουλωτικές κρέμες και επιθέματα σιλικόνης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επούλωσης, μπορούν να παρατηρηθούν μικρές ασσυμετρίες στην εμφάνιση των μαστών. Ωστόσο, η επικείμενη τριχοφυία μπορεί να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τόσο μια δύσμορφη ουλή όσο και μια μικρή ασυμμετρία. 

Top surgery: ποιο είναι το κόστος της αρρενοποίησης του στήθους;

Το κόστος της επέμβασης εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλεγεί, η οποία καθορίζεται από τα φυσικά χαρακτηριστικά των μαστών όπως μέγεθος, βαθμός πτώσης, ελαστικότητα δέρματος κτλ. Η τελική τιμή μπορεί να προκύψει μετά από εξέταση στο ιατρείο και την εκτίμηση της κατάστασης από τον πλαστικό χειρουργό.

Φωτογραφίες πριν & μετά

Επέμβαση μαστεκτομής για επαναπροσδιορισμό φύλου FTM (γυναίκα προς άνδρα). Τεχνική με ελεύθερη μεταμόσχευση θηλής. Πριν και έξι μήνες μετά την επέμβαση.

Top surgery για επαναπροσδιορισμό φύλου. Περιθηλαία προσπέλαση. Πριν και τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση.

Ο επαναπροσδιορισμός φύλου συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 - 3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!