Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Ανόρθωση γλουτών

Η Ανόρθωση γλουτών συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 - 3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Με την ανόρθωση των γλουτών (buttock lift) γίνεται η αντιμετώπιση του προβλήματος της χαλάρωσης και πτώσης των γλουτών, η οποία οφείλεται στην πρόοδο της ηλικίας ή τη μεγάλη απώλεια βάρους. Σε κάποιες περιπτώσεις, η ανόρθωση γλουτών από μόνη της δεν είναι αρκετή ώστε να δώσει το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα και χρειάζεται επιπλέον και αύξηση του μεγέθους των γλουτών.

Η επέμβαση

Με την επέμβαση της ανόρθωσης των γλουτών αφαιρούμε το περίσσιο δέρμα από τους γλουτούς μέσω τομών που γίνονται στο άνω όριο των γλουτών. Διατηρείται επίσης ένα τμήμα του υποδορίου ιστού έτσι ώστε να πετύχουμε και μια μικρή ενίσχυση του όγκου των γλουτών στο ανωτερο τμήμα τους. Με το πέρας της επέμβασης τοποθετούνται παροχετεύσεις για την αποφυγή αιματώματος ή υγρώματος στη χειρουργημένη περιοχή. Η ανόρθωση γλουτών εκτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου δύο ώρες. Απατείται παραμονή στην κλινική για ένα βράδυ.

Η ανάρρωση μετά την ανόρθωση γλουτών

Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ήπιος και ελέγχεται με παυσίπονα. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται στο ιατρείο μετά από μερικές μέρες. Στην ανόρθωση γλουτών χρησιμοποιούμε απορροφήσιμα ράμματα τα οποία δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Η ασθενής φορά ένα ειδικό πιεστικό ένδυμα για 4-6 εβδομάδες το οποίο βοηθάει στην απορρόφηση των οιδημάτων και τη βελτίωση των ουλών. Η έντονη σωματική άσκηση και το γυμναστήριο θα πρέπει να αποφεύγονται για ένα μήνα. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας προτείνει τη χρήση ειδικής κρέμας στην περιοχή των τομών για την καλύτερη δυνατή επούλωση. 

Τελικό αποτέλεσμα

Οι σχηματιζόμενες ουλές, αν και σχετικά μεγάλες, κρύβονται άνετα μέσα στο εσώρουχο. Βεβαίως, με την πάροδο του χρόνου ωριμάζουν και καθίστανται ελάχιστα ορατές. Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης ανόρθωσης γλουτών είναι ορατό μετά από 12-18 μήνες.

Η Ανόρθωση γλουτών συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2 - 3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!