Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Αφαίρεση σπίλων (ελιών)

Η Αφαίρεση σπίλων (ελιών) συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄- 60΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

Μόνιμα

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Πολλές φορές, ο όρος “σπίλος” ή “ελιά” χρησιμοποιείται καταχρηστικά, εννοώντας όλες τις καλοήθεις και κακοήθεις δερματικές βλάβες. Το ιατρικώς σωστό είναι να γίνεται εξέταση κάθε νεοεμφανιζόμενης δερματικής βλάβης από ειδικό ιατρό, Δερματολόγο ή Πλαστικό χειρουργό. Μετά την κλινική εξέταση, μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην αφαίρεση της βλάβης στο ίδιο ραντεβού. Η αφαίρεση ενός σπίλου είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, τόσο όταν εντοπίζεται στο σώμα όσο και το πρόσωπο. Μπορεί να γίνει είτε χειρουργικά είτε με τη βοήθεια του laser και σχεδόν πάντοτε εκτελείται υπό τοπική αναισθησία. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν απαιτείται αφαίρεση σπίλων για θεραπευτικούς ή διαγνωστικούς  σκοπούς αλλά γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Στις περιπτώσεις αυτές, η αφαίρεση με laser είναι προτιμότερη. Εφόσον έχει προηγηθεί κλινική εξέταση από ειδικό ιατρό, η συγκεκριμένη μέθοδος  είναι απολύτως ασφαλής. Επιπλέον, έχει το πλεονέκτημα του καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος. Με αυτή τη μέθοδο δεν γίνεται χρήση ραμμάτων ενώ το σημάδι από την επέμβαση βελτιώνεται  και σχεδόν εξαφανίζεται μετά την πάροδο κάποιων μηνών. Με τη χρήση του laser CO2 μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τις παρακάτω δερματικές βλάβες:
  • Ξανθελάσματα βλεφάρων
  • Δερματικά θηλώματα
  • Μυρμηκίες
  • Υπερκερατώσεις

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Με την αφαίρεση του σπίλου με laser προκαλούμε μια επιφανειακή πληγή στο δέρμα, κάτι σαν βαθειά εκδορά. Σε 2-3 ημέρες δημιουργείται μια εφελκίδα (κρούστα) που καλύπτει το σημείο και η οποία αποπίπτει σε 7-10 ημέρες. Στη θέση της εφελκίδας μένει, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα επίπεδο, ροδαλό σημάδι που επανακτά το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος σε μερικές εβδομάδες. Η επαφή του σημείου με το νερό επιτρέπεται από την πρώτη στιγμή. Σε κάποιες περιπτώσεις, συστήνεται η χρήση επουλωτικής αλοιφής για μικρό χρονικό διάστημα.

Πόσο πονάει η αφαίρεση ενός σπίλου με λέιζερ;

Η αφαίρεση των σπίλων γίνεται χωρίς πόνο με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας. 

Πόσο κοστίζει η αφαίρεση μιας "ελιάς" με laser;

Το κόστος εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων όπως η φύση, το μέγεθος και ο αριθμός των βλαβών που αντιμετωπίζουμε. Ακριβής κοστολόγηση μπορεί να γίνει μετά από κλινική εξέταση του ασθενούς στο ιατρείο. Εξέταση, διάγνωση και αφαίρεση του σπίλου με λέιζερ μπορεί να γίνει στο ίδιο ραντεβού.

Φωτογραφίες πριν & μετά

Δερματικός σπίλος, πριν και 12 μήνες μετά την αφαίρεσή του για αισθητικούς λόγους.

Αφαίρεση σπίλου με laser από το κεφάλι, πριν και 3 εβδομάδες μετά.

Η Αφαίρεση σπίλων (ελιών) συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄- 60΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

Μόνιμα

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!