Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Λιποαναρρόφηση

Η Λιποαναρρόφηση συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1-3 ώρες

Αναισθησία

Τοπική ή μέθη (σπάνια γενική)

Παραμονή στην κλινική

Μερικές ώρες

Επιστροφή στην εργασία

5 - 7 μέρες

Με τη λιποαναρρόφηση πετυχαίνουμε την αφαίρεση του τοπικού λίπους με τη βοήθεια λεπτών ατραυματικών εργαλείων, τις κάνουλες. Οι συνήθεις περιοχές λιποαναρρόφησης είναι για τις γυναίκες οι μηροί, τα γόνατα, οι γλουτοί και η κοιλιά ενώ στους άνδρες το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς και του λαιμού. Η λιποαναρρόφηση είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως. 

Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος αλλά αντιμετωπίζει το τοπικά συσσωρευμένο λίπος. Ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση έχει βάρος κοντά στο φυσιολογικό και εμφανίζει μεγάλη συγκέντρωση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Επιπλέον, το δέρμα είναι απαραίτητο να έχει καλή ελαστικότητα έτσι ώστε η λιποαναρρόφηση να μην οδηγήσει σε περαιτέρω χαλάρωση.

Η επέμβαση

Η λιποαναρρόφηση εκτελείται συνήθως με τοπική αναισθησία και καταστολή (υπνοχάλαση). Στην αρχή της επέμβασης γίνεται στην περιοχή έγχυση ποσότητας ειδικού υγρού που βοηθάει στην ευκολότερη αφαίρεση του λίπους και την ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας. Ακολουθεί η αναρρόφηση του λιπώδους ιστού. Η είσοδος των ειδικών κανουλών λιποαναρρόφησης γίνεται μέσω μικρών τομών στο δέρμα που είναι ελάχιστα ορατές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση. 

P.A.L (Power assisted liposuction)

Με την τεχνική PAL χρησιμοποιούμε ειδικές κάνουλες λιποαναρρόφησης που ταλαντεύονται με συγκεκριμένο τρόπο και ρυθμό. Η κίνηση αυτή διευκολύνει τον πλαστικό χειρουργό να απομακρύνει περισσότερο λίπος με μεγαλύτερη άνεση και ακρίβεια κάνοντας λεπτότερους χειρισμούς. Έτσι, η σμίλευση του σώματος γίνεται εφικτή σε μεγαλύτερο βαθμό και είναι ανώτερη ποιοτικά.

Ανάρρωση μετά από λιποαναρρόφηση

Ο ασθενής μπορεί να παραμείνει στην κλινική για ένα βράδυ, ανάλογα με την έκταση της λιποαναρρόφησης. Συνήθως, όμως, φεύγει από την κλινική την ίδια μέρα. Στις περιοχές του σώματος που έγινε η λιποαναρρόφηση υπάρχουν οιδήματα και εκχυμώσεις που υποχωρούν σταδιακά. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε 3-5 ημέρες. Η χρήση ειδικών πιεστικών ενδυμάτων είναι υποχρεωτική για 4-6 εβδομάδες, έτσι ώστε η διαδιακία της επούλωσης να είναι ιδανική. Το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης είναι άμεσα ορατό, βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και αποτιμάται μετά από τουλάχιστον 6 μήνες.

Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική

Ο όρος “λιπογλυπτική” χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει κάτι διαφορετικό από τη λιποαναρρόφηση. Αυτό που συνήθως εννοούμε ως λιπογλυπτική είναι η αφαίρεση ποσότητας λίπους από κάποια περιοχή με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο ελκυστικό αποτέλεσμα. Σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούμε λιγότερο λίπος από κάποια σημεία ώστε να τονίσουμε περισσότερο κάποια άλλα. Τέτοιο παράδειγμα είναι η δημιουργία “six pack” στην περιοχή της κοιλιάς. Σε γενικές γραμμές, όμως, ο πλαστικός χειρουργός “σμιλεύει” το σώμα σε κάθε επέμβαση λιποαναρρόφησης με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. 

Τι είναι η μεταμόσχευση λίπους; Που εφαρμόζεται;

Η μεταμόσχευση ή μεταφορά λίπους από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο βρίσκει εφαρμογές τόσο για αισθητικούς όσο και επανορθωτικούς σκοπούς. Στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε ανεπιθύμητο λίπος από ένα σημείο (κοιλιά ή ψωμάκια) και να το χρησιμοποιήσουμε για να αποκαταστήσουμε τον όγκο σε μια άλλη περιοχή όπως το στήθος ή το πρόσωπο. Η μέθοδος αυτή μοιάζει με την κοινή λιποαναρρόφηση. Μετά από ειδική επεξεργασία, το λίπος που λαμβάνεται, μεταφέρεται και τοποθετείται στο μέρος του σώματος που επιθυμούμε. Η επιβίωση του λίπους στη νέα περιοχή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και υπολογίζεται περίπου στο 50-60%.
Η μεταμόσχευση λίπους εφαρμόζεται στην αυξητική στήθους και γλουτών, στη βελτίωση των ρυτίδων και πτυχών του προσώπου αλλά και στη διόρθωση μετατραυματικών και μετεγχειρητικών δυσμορφιών. Με αυτή η μέθοδο αποφεύγεται η χρήση ετερόλογων υλικών ενώ δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να βελτιώσει την εμφάνιση πολλών περιοχών ταυτόχρονα, διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης.

Πόσο κοστίζει η λιποαναρρόφηση;

Το κόστος της λιποαναρρόφησης εξαρτάται από τον αριθμό των περιοχών του σώματος που θα επέμβουμε, την ποσότητα του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί αλλά και το αν θα γίνει μεταμόσχευση λίπους ή όχι. Μετά την κλινική εξέταση, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να σας ενημερώσει για το ακριβές κόστος της επέμβασης αφού υπολογιστούν όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες πριν & μετά

Λιποαναρροφηση ψωμακια
Λιποαναρρόφηση σε μέση και "ψωμάκια", πριν και δύο μήνες μετά την επέμβαση.
Λιποαναρροφηση λαιμου
Βελτίωση οβάλ προσώπου με λιποαναρρόφηση λαιμού. Φωτογραφίες πριν και ένα μήνα μετά.

Η Λιποαναρρόφηση συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 3 ώρες

Αναισθησία

Τοπική ή μέθη (σπάνια γενική)

Παραμονή στην κλινική

Μερικές ώρες

Επιστροφή στην εργασία

5 - 7 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!