Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Αυξητική χειλιών

Η Αυξητική χειλιών συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

4-6 μήνες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Η αύξηση του όγκου των χειλιών γίνεται με διάφορους τρόπους και μπορεί να είναι παροδική ή μόνιμη. Συνηθέστερα χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ όπου τα αποτελέσματα διαρκούν 3-6 μήνες. Για μόνιμη αύξηση υπάρχουν ειδικά ενθέματα σιλικόνης σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Επίσης, η μεταμόσχευση λίπους στα χείλη είναι μια νέα μέθοδος που προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα.

Αύξηση χειλιών με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα και διάφορα άλλα σημεία του ανθρώπινου σώματος. Τα τελευταία χρόνια, η χρήση των εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος στις θεραπείες αντιγήρανσης είναι μια πολύ συχνή και ασφαλής πρακτική. Ειδικότερα στα χείλη, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για να αυξήσει τον όγκο, να τονίσει ή να διορθώσει το περίγραμμα αλλά και να βελτιώσει τις λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα.

Η διαδικασία

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο, μέσα σε 15-30 λεπτά. Για μεγαλύτερη άνεση, χρησιμοποιούμε πάντοτε τοπική αναισθησία με μορφή κρέμας ή ένεσης. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό ενώ μετά την έγχυση μπορεί να εμφανιστούν οίδημα και, πιθανόν, μικρές μελανιές που υποχωρούν σε λίγες μέρες. 

Αποτελέσματα

Το υαλουρονικό οξύ στα χείλη δίνει πολύ όμορφα και φυσικά αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες. Χρησιμοποιούμε πάντα υψηλής ποιότητας υαλουρονικό οξύ, ειδικά σχεδιασμένο για χρήση στα χείλη, όπως Juvéderm Ultra Smile®, Teosyal Kiss®, Restylane Kysse® και Neauvia Intense Lips®. Αποφεύγουμε την υπερβολική χρήση υλικού και σεβόμαστε την ανατομία των χειλιών και τις αναλογίες του προσώπου.
Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ένα μη μόνιμο, βιοδιασπώμενο υλικό. Η διάρκεια του στα χείλη είναι περίπου 3-6 μήνες. 

Αυξητική χειλιών με ενθέματα σιλικόνης

Σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ, η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης προσφέρει μόνιμη αύξηση του όγκου των χειλιών. Πρόκειται για μια απλή χειρουργική επέμβαση με τοπική αναισθησία. Μέσω πολύ μικρών τομών, γίνεται εισαγωγή του ενθέματος στα χείλη και το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό.

Μεταμόσχευση λίπους

Η αύξηση του όγκου των χειλιών με λίπος είναι μια νέα, σχετικά, μέθοδος που προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Υπό τοπική αναισθησία, ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει μια μικρή ποσότητα λίπους από κάποιο σημείο του σώματος (π.χ. κοιλιά), το οποίο επεξεργάζεται κατάλληλα και τοποθετείται με λεπτή κάνουλα στα χείλη. Από το λίπος που μεταμοσχεύεται, ένα ποσοστό περίπου 50-60% ενσωματώνεται μόνιμα στα χείλη. Η διαδικασία είναι πρακτικά ανώδυνη και ολοκληρώνεται σε 45-60 λεπτά.

Η Αυξητική χειλιών συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Τοπική

Αποτελέσματα

4-6 μήνες

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top