Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Αποκατάσταση μαστού

Η Αποκατάσταση μαστού συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Η μαστεκτομή λόγω καρκίνου του μαστού είναι μια σχετικά συχνή επέμβαση εξαιτίας της αύξησης της συγκεκριμένης πάθησης που παρατηρείται κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Αποτελεί ακρωτηριαστική παρέμβαση και τραυματική εμπειρία για τη γυναίκα με ψυχολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Η αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή αφορά στο σύνολο των χειρουργικών επεμβάσεων που στόχο έχουν την ανακατασκευή του χειρουργημένου μαστού. Η εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών και η πρόοδος της τεχνολογίας προσφέρουν τα εχέγγυα για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Η αποκατάσταση μπορεί να ξεκινήσει είτε άμεσα, στο ίδιο χρόνο με τη μαστεκτομή είτε σε απώτερο χρόνο εώς και χρόνια μετά από αυτήν.

Η άμεση αποκατάσταση προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα και προτιμάται από πλαστικούς χειρουργούς και ασθενείς παγκοσμίως. Απαιτείται στενή συνεργασία γενικού και πλαστικού χειρουργού έτσι ώστε η μαστεκτομή να γίνει με κατάλληλο τρόπο, γεγονός που θα διευκολύνει την επέμβαση και θα βελτιώσει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.  

Εφικτή είναι η αποκατάσταση του μαστού ακόμη και μήνες ή χρόνια μετά τη μαστεκτομή. Σε αυτήν την περίπτωση, η κατάσταση του δέρματος δεν είναι ιδανική ενώ η ουλή της μαστεκτομής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο σχεδιασμό της αποκατάστασης. 
Σε κάποιες περιπτώσεις η αποκατάσταση μπορεί να συνδυασθεί και με κάποια επέμβαση στην άλλη πλευρά (ανόρθωση, μειωτική) για επίτευξη συμμετρικού αποτελέσματος.

Η αποκατάσταση του μαστού γίνεται με 3 τρόπους:

  • με χρήση ενθεμάτων 
  • με αυτόλογους ιστούς από την πλάτη, την κοιλιά ή τους γλουτούς
  • με συνδυασμό των δύο μεθόδων

Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ενδείξεις σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. 

Η Αποκατάσταση μαστού συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!