Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Εισολκή θηλής

Η Εισολκή θηλής συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 ώρα

Αναισθησία

Τοπική

Παραμονή στην κλινική

Μερικές ώρες

Επιστροφή στην εργασία

Άμεσα

Η εισολκή της θηλής είναι η κατάσταση κατά την οποία η θηλή δεν εμφανίζει τη φυσιολογική της προβολή προς τα έξω αλλά βρίσκεται ανεστραμμένη προς τα έσω. Η εισολκή των θηλών μπορεί να εμφανίζεται στον έναν ή και τους δύο μαστούς και συναντάται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες.

Συνηθέστερα, η εισολκή της θηλής είναι μια συγγενής ανωμαλία που οφείλεται κυρίως στο μικρό μήκος των γαλακτοφόρων πόρων. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις, η θηλή εμφανίζεται ανεστραμμένη  σαν αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης κατάστασης, είναι δηλαδή επίκτητη. Σε κάθε περίπτωση, όταν η εισολκή της θηλής παρουσιάζεται σε κάποιο χρονικό σημείο χωρίς εμφανές αίτιο θα πρέπει να γίνεται εξέταση από ειδικό ιατρό μαστολόγο.

Τα κυριότερα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε επίκτητη εισολκή θηλής είναι:

  • θηλασμός
  • φλεγμονώδεις νόσοι του μαστού
  • χειρουργικές επεμβάσεις
  • πτώση μαστών
  • καρκίνος του μαστού

Ο βαθμός εισολκής της θηλής μπορεί αδρά να σταδιοποιηθεί ως εξής:

Βαθμός 1: η θηλή μπορεί εύκολα να αναστραφεί και να προβάλλει προς τα έξω με μικρή πίεση του μαστού γύρω από τη θηλαία άλω ή με ερεθισμό.

Βαθμός 2: απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να προβάλλει η θηλή ενώ αναστρέφεται και πάλι μόλις σταματήσει η πίεση. Ο θηλασμός είναι αδύνατος σε μεγάλο ποσοστό αυτών των περιπτώσεων.

Βαθμός 3: η θηλή σπανίως προβάλλει, ακόμα και με μεγάλη πίεση. Ο θηλασμός είναι αδύνατος και η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη εναλλακτική.

Η επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της εισολκής θηλής γίνεται υπό τοπική αναισθησία. Ο πλαστικός χειρουργός αποσκοπεί κυρίως στην αποκατάσταση της αισθητικής εικόνας των θηλών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατή και η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας τους.

Η ανάρρωση

Δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική, ούτε υπάρχει ιδιαίτερος μετεγχειρητικός πόνος. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μετά την αποκατάσταση της εισολκής θηλής είναι άμεση ενώ η επούλωση της περιοχής γίνεται μέσα σε 3-4 εβδομάδες.

Η Εισολκή θηλής συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 ώρα

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

Μερικές ώρες

Επιστροφή στην εργασία

Άμεσα

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!