Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Το Χημικό Peeling συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Δεν απαιτείται

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Αποτελέσματα

6 - 12 μήνες

Το χημικό πήλινγκ είναι μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος της αισθητικής ιστρικής που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Πρόκειται για μια απλή, σχετικά, διαδικασία κατά την οποία το χημικό διάλυμα απλώνεται στο δέρμα με σκοπό να προκαλέσει ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα και απολέπιση. Μετά την επούλωση, το νέο δέρμα είναι πιο λείο, με λιγότερες λεπτές ρυτίδες και καλύτερη χρωματική ομοιομορφία.

Υπάρχουν 3 τύποι χημικού peeling, επιφανειακό, μεσαίο και βαθύ, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. Αντίστοιχα, μπορεί να απαιτηθεί τοπική (αναισθητική κρέμα) ή ακόμα και γενική αναισθησία. 

Τι πρέπει να περιμένω μετά τη θεραπεία;

Aνάλογα με το είδος και το βάθος του πήλινγκ, αναμένουμε διαφορετική αντίδραση του δέρματος. Στα επιφανειακά peelings παρατηρείται ερυθρότητα και κάποια απολέπιση που διαρκεί 4-5 ημέρες. Σε πιο ισχυρές θεραπείες όπου η χημική ουσία διεισδύει σε βαθύτερα στρώματα, η αντίδραση είναι σαφώς εντονότερη. Το δέρμα σκουραίνει αρχικά ενώ αρχίζει να απολεπίζεται μετά από 2-3 ημέρες. Οίδημα και φυσσαλίδες ενδέχεται να παρατηρηθούν και η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 7-14 ημέρες.

Τι θα πρέπει να προσέξω;

Πριν και μετά τη θεραπεία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάποιες ειδικές κρέμες για τη διασφάλιση του καλύτερου αποτελέσματος. Πρόκειται κυρίως για ενυδατικές κρέμες ενώ απαραίτητη είναι και η αντηλιακή προστασία του δέρματος για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τη θεραπεία. Ορισμένα φάρμακα που ενδεχομένως λαμβάνονται θα πρέπει να διακοπούν πριν τη θεραπεία. Το χημικό peeling είναι μια ασφαλής θεραπεία, θα πρέπει ωστόσο να εφαρμόζεται με μεγάλη προσοχή και πάντοτε υπό την επίβλεψη δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού.

Πόσο κοστίζει το χημικό πήλινγκ;

Το κόστος του χημικού peeling είναι σχετικά χαμηλό και εξαρτάται από το είδος και τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών. 

Το Χημικό Peeling συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

30΄

Αναισθησία

Δεν απαιτείται

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Αποτελέσματα

6 - 12 μήνες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!