Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Μειωτική στήθους

Η Μειωτική στήθους συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

2-3 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Με τη μειωτική στήθους επιτυγχάνουμε ταυτόχρονη μείωση και ανόρθωση του στήθους. Η ύπαρξη πολύ μεγάλων μαστών προκαλεί ποικίλα λειτουργικά και ψυχολογικά προβλήματα στη γυναίκα. Πόνος στον αυχένα ή την πλάτη και δερματίτιδες κάτω από το μαστό ταλαιπωρούν και προβληματίζουν. Από την άλλη μεριά, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στις κοινωνικές συναναστροφές και την ερωτική ζωή.

Η επέμβαση

Η μειωτική στήθους διαρκεί περίπου 3 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος, αδένα και λίπους και η θηλή τοποθετείται στη νέα, υψηλότερη θέση. Στο τέλος της επέμβασης τοποθετούνται παροχετεύσεις για την αποφυγή αιματώματος οι οποίες αφαιρούνται συνήθως μετά από 4-6 ημέρες. Η ασθενής παραμένει στην κλινική ένα βράδυ ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ήπιος.

Ανάρρωση

Μετά τη μειωτική στήθους, η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε μία περίπου εβδομάδα αλλά δεν επιτρέπεται σήκωμα βάρους πριν συμπληρωθούν τρεις εβδομάδες. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Η ασθενής πρέπει να φοράει ειδικό σουτιέν για 4-6 εβδομάδες μετά τη μειωτική στήθους, έτσι ώστε οι μαστοί να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα.

Σκέφτομαι να κάνω παιδί. Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για μειωτική στήθους;

Η μειωτική στήθους θα πρέπει να αναβάλλεται αν σχεδιάζουμε να κάνουμε παιδί στο άμεσο μέλλον και να προγραμματίζεται για περίπου ένα χρόνο μετά το τέλος του θηλασμού. Αυτό συνιστάται επειδή το μέγεθος και το σχήμα των μαστών ενδέχεται πιθανότατα να αλλάξει με την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Τι ουλές δημιουργούνται από τη μειωτική στήθους;

Με τις περισσότερες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα, καταλείπεται κυκλοτερής ουλή γύρω από τη θηλή καθώς και μια κάθετη κάτω από τη θηλή και στην υπομάστια πτυχή. Οι ουλές με την πάροδο του χρόνου από τη μειωτική στήθους ωριμάζουν και τα σημάδια εξασθενούν σημαντικά. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας προτείνει διάφορους τρόπους βελτίωσης των ουλών με ειδικές κρέμες και επιθέματα.

Φωτογραφίες πριν & μετά

Μειωτικη στηθους πριν μετα
Μειωτική και ανόρθωση στήθους. Πριν και δύο μήνες μετά την επέμβαση.

Η Μειωτική στήθους συνοπτικά

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 ώρες

Αναισθησία

Γενική

Παραμονή στην κλινική

1 βράδυ

Επιστροφή στην εργασία

10 - 14 μέρες

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!