Ιωάννης Γκότσικας - Πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη

Μενού

Επικοινωνία

Αποτρίχωση με Laser

Η Αποτρίχωση με Laser συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

Ανάλογα με τις περιοχές

Αναισθησία

Αναισθητική κρέμα σε ορισμένες περιπτώσεις

Αποτελέσματα

Μόνιμα (απαιτούνται πολλαπλές συνεδρίες)

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Με την Laser αποτρίχωση επιτυγχάνουμε σημαντική και μόνιμη μείωση της τριχοφυίας. Η τρίχα αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις, την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή. Η ενέργεια που εκπέμπει το διοδικό Laser (808-diode) απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας που βρίσκεται στο τριχοθυλάκιο και τον καταστρέφει. Η καταστροφή του τριχοθυλακίου επιτυγχάνεται μόνο κατά την αναγενή φάση ανάπτυξης της τρίχας, γεγονός που επιβάλλει την επανάληψη της θεραπείας σε τακτά διαστήματα. 

Η αποτρίχωση με διοδικό laser είναι μια ασφαλής μέθοδος που βρίσκει εφαρμογή σε κάθε περιοχή του σώματος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Γίνεται πολύ καλά ανεκτή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις βοηθά η χρήση αναισθητικής κρέμας πριν τη θεραπεία. Η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να αποφεύγεται λίγες μέρες πριν και μετά τη θεραπεία. Επίσης, η αποτρίχωση με Laser δεν πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού ή κατά τη διάρκεια θεραπείας με συγκεκριμένα φάρμακα.

Μπορούμε να κάνουμε Laser αποτρίχωση σε μαυρισμένο δέρμα;

Το μεγάλο πλεονέκτημα του διοδικού laser αποτρίχωσης είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί με μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμα και σε ελαφρώς μαυρισμένα δέρματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο σε άτομα που έχουν πιο σκούρο δέρμα όσο και σε άτομα που έχουν εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, σε έντονα από τον ήλιο μαυρισμένα δέρματα η χρήση του laser, ακόμα και του διοδικού, μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα και για αυτό το λόγο θα πρέπει να αποφεύγεται.

Είναι αποτελεσματική η μέθοδος αποτρίχωσης με διοδικό laser;

Η αποτρίχωση με Laser παρέχει μόνιμη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, κυρίως όταν αυτή εφαρμόζεται σε άτομα με σκούρες τρίχες και ανοιχτόχρωμα δέρματα.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Επειδή η δράση του Laser μεγιστοποιείται όταν η τρίχα βρίσκεται στην αναγενή φάση της ανάπτυξής της απαιτούνται περίπου 8-10 συνεδρίες, ανάλογα με την περιοχή. Λιγότερες συνεδρίες απαιτούνται συνήθως σε περιοχές όπως οι κνήμες, οι μασχάλες και το μπικίνι. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Επειδή η δράση του Laser μεγιστοποιείται όταν η τρίχα βρίσκεται στην αναγενή φάση της ανάπτυξής της απαιτούνται περίπου 8-10 συνεδρίες, ανάλογα με την περιοχή. Λιγότερες συνεδρίες απαιτούνται συνήθως σε περιοχές όπως οι κνήμες, οι μασχάλες και το μπικίνι. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Διάφοροι παράγοντες όπως το χρώμα της τρίχας και του δέρματος, καθώς και κάποιες πιθανές υποκείμενες ορμονικές διαταραχές συμβάλλουν καθοριστικά στο χρόνο και της αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Προετοιμασία για αποτρίχωση με λέιζερ

Η προετοιμασία για αποτρίχωση με λέιζερ είναι απλή και συνίσταται στο ξύρισμα των περιοχών εφαρμογής, μία με δύο ημέρες πριν από τη θεραπεία. Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται μερικές ημέρες πριν και μετά από κάθε συνεδρία. Αφαίρεση των τριχών με κερί, τσιμπιδάκι ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης που απομακρύνει εξ ολοκλήρου την τρίχα από το θύλακα διακόπτονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της θεραπείας. Ανάμεσα στις συνεδρίες με λέιζερ αποτρίχωση το ξύρισμα επιτρέπεται. 

Πόσο κοστίζει η αποτρίχωση με Laser;

Εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής και τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών. Το κόστος μειώνεται σημαντικά όταν η θεραπεία εφαρμόζεται σε περισσότερες από μία περιοχές. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρέχονται πακέτα προσφορών με συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών για κάθε περίπτωση. Για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες υπάρχει η δυνατότητα άμεσης τηλεφωνικής ενημέρωσης. Πριν από την έναρξη της θεραπείας προηγείται πάντοτε εξέταση και ενημέρωση από τον πλαστικό χειρουργό, όπου αναλύονται όλες οι λεπτομέρειες γύρω από την αποτρίχωση με Laser.

Η Αποτρίχωση με Laser συνοπτικά

Διάρκεια θεραπείας

Ανάλογα με τις περιοχές

Αναισθησία

Αναισθητική κρέμα σε ορισμένες περιπτώσεις

Αποτελέσματα

Μόνιμα (απαιτούνται πολλαπλές συνεδρίες)

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Άμεσα

Προτεινόμενες υπηρεσίες

Scroll to Top

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 2310234565.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!